Zdravlje stopala

s ponosom Vam predstavljamo
Zajednički projekt Ustanove URIHO i Ortostepa
Anatomska obuća sa individualno prilagođenim ortopedskim uloškom

Tvrtka Ortostep ugovorni je isporučitelj individualno izrađene obuće za osiguranike HZZO od 2005., i registrirana je u Agenciji za lijekove i medicinske proizvode, kao proizvođač ortopedske obuće i uložaka.
Proizveli smo desetke tisuća pari ortopedske obuće po mjeri, susreli smo se sa nizom zahtjevnih deformiteta, i puno naučili slušajući svoje kupce. Mnogima smo pomogli da unatoč deformitetima stopala lakše obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti.

Preduvijet stvaranja poluortopedske kolekcije obuće, je dobro razumijevanje dinamike hoda, i svih sila i opterećenja koja djeluju na stopala. Veliko iskustvo i znanje koje smo stekli u proizvodnji individualno izrađene ortopedske obuće po mjeri, primjenili smo u stvaranju naše nove kolekcije Ortostep anatomske obuće sa Individualno prilagođenim ortopedskim uloškom.

Bol u prednjem dijelu stopala

Pojava boli u prednjem dijelu stopala jedan je od najčešćih simptoma spuštenog prednjeg poprečnog svoda. Metatarzalgija je pojava boli u području prednjeg dijela stopala koja ponekad može biti izrazito jaka i različitih uzroka. U kasnijoj fazi metatarzalgije mogu se pojaviti i bolni natisci na tabanu ispod glavica kostiju donožja.

Žuljevi su debeli, otvrdnuli slojevi kože koji se razvijaju kada se vaša koža pokuša zaštititi od trenja i pritiska. Pacijenti će se žaliti na bol na mjestu žulja.

Ortostep anatomska obuća, sa individualno prilagođenim ortopedskim uloškom, može biti sve što vam je potrebno, kako biste spriječili ili umanjili probleme s metatarsalgijom, žuljevima i općenito, boli u prednjem dijelu stopala.

Individualno prilagođeni ortopedski uložak ima ugrađen specijalni materijal koji smanjuje pritisak na bolno mjesto, odlikuje ga vrhunska amortizacija pritiska. Uložak dodatno kontrolira pronaciju i ravnomjerno raspoređuje pritisak po stopalu.

Karateristike Individualno prilagođenog ortopedskog uloška

  • Uložak je presvučen prozračnom, antibakterijskom i antigljivičnom mikrofibrom, koja omogućava optimalnu klimu stopala,
  • podignut rub uloška podržava uzdužni svod,
  • anatomski oblikovana petna šalica osigurava pravilno stajanje,
  • ciljano rasterećenje metatrzalnog područja

Bol u peti

Sijevajući bolovi u peti koji značajno otežavaju hodanje mogu biti simptom upale ligamenta u stopalu uz postojanje petnog trna (calcar calcanei, plantarni fascitis).
Bolovi u peti često su stanje u kojem oslanjanje na petu uzrokuje krajnju nelagodu i bol.

Ortostep anatomska obuća sa Individualno prilagođenim ortopedskim uloškom rasterećuju petu i smanjuju pritisak na bolno mjesto koristeći inovativne materijale. Obuća je dizajnirana da pruža vrhunsku amortizaciju opterećenog područja, te kontrolira pronaciju i sprječavaju istezanja i upale mišića stopala.

Karateristike Individualno prilagođenog ortopedskog uloška

  • Uložak je presvučen prozračnom, antibakterijskom i antigljivičnom mikrofibrom, koja omogućava optimalnu klimu stopala,
  • podignut rub uloška podržava uzdužni svod,
  • anatomski oblikovana petna šalica osigurava pravilno stajanje,
  • ciljano rasterećenja petnog dijela
  • vrhunski izrađen Ortostep proizvod

Spuštena ili ravna stopala (pes planus)

Spušteno ili ravno stopalo stanje je u kojem stopalo nema normalan luk dok stoji. Navedeno stanje ponekad može uzrokovati probleme u gležnjevima i koljenima. Kod spuštenog stopala potrebna je veća unutarnja snaga mišića za stabilizaciju svoda, nego kod normalnog stopala, što dovodi do bržeg zamora i bolova u stopalu.

Ortostep anatomska obuća, sa individualno prilagođenim ortopedskim uloškom, podupire svodove stopala, rasterećuje točke najvećeg pritiska i ravnomjerno raspoređuje opterećenja. Time se smanjuju smetnje i preveniraju mogući poremećaji statike, čuvaju se zglobovi, rasterećuje se kralježnica i venski sustav potkoljenica.

U Kolekciji smo odabrali smo naše naprodavanije modele koji imaju tehnološke pretpostavke ugradnje individualiziranih ortopedskih uložaka.

Koncept je slijedeći;

izaberite model naših anatomskih natikača po Vašoj želji iz ponude niže na ovoj stranici nakon čega će te biti preusmjereni na odabir uzorka, broja obuće te naravno bolnog mjesta na Vašem stopalu odnosno odabir uloška. Na kućnoj adresi preuzmite lijek za vaša stopala.

Mi ćemo za Vas izraditi odabrani model obuće u traženoj boji i veličini, s time da ćemo ugraditi uložak koji će rasteretiti Vaše bolno mjesto, i olakšati dugotrajno stanjanje i obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Zahvaljujući Ortostepu , udobnost i zdravlje nikada nisu tako dobro izgledali zajedno.

Novu kolekciju možete kupiti putem web shopa, na prodajnim mjestima Ortostepa,
te prodajnim mjestima ustanove URIHO

Prodavaonica radno zaštitne odjeće i obuće ILICA 103
Radno vrijeme: PON-PET 08-20 h, SUB 8-13 h,  tel: 01 377 29 73

S-ChOOL školska odjeća i obuća by URIHO Držićeva 1, 10 000 Zagreb
Radno vrijeme: PON-PET 08-15 h, SUB 08 -13 h, tel: 01 618 41 97

Galerijsko-prodajni prostor URIHO  Gajeva 4, 10 000 Zagreb
Radno vrijeme: PON-PET 08-20 h, SUB 8-13 h, tel: 01 481 10 35

Tvornička prodavaonica URIHO Držićeva 1, 10 000 Zagreb
ZATVORENO ZBOG PREUREĐENJA, tel: 01  643 0009

Prodavaonica radno zaštitne odjeće i obuće DERENČINOVA 25
Radno vrijeme: PON-PET 08 – 20 h,  SUB 08-13 h, tel: 01 465 06 72

Odaberite natikaču, uzorak, broj i uložak u nekoliko koraka!