Bol u prednjem dijelu stopala

Pojava boli u prednjem dijelu stopala jedan je od najčešćih simptoma spuštenog prednjeg poprečnog svoda. Metatarzalgija je pojava boli u području prednjeg dijela stopala koja ponekad može biti izrazito jaka i različitih uzroka. U kasnijoj fazi metatarzalgije mogu se pojaviti i bolni natisci na tabanu ispod glavica kostiju donožja.

Žuljevi su debeli, otvrdnuli slojevi kože koji se razvijaju kada se vaša koža pokuša zaštititi od trenja i pritiska. Pacijenti će se žaliti na bol na mjestu žulja.

individualno prilagođeni ortopedski uložak ima ugrađen specijalni materijal koji smanjuje pritisak na bolno mjesto, odlikuje ga vrhunska amortizacija pritiska. Uložak dodatno kontrolira pronaciju i ravnomjerno raspoređuje pritisak po stopalu.

Karakteristike Individualno prilagođenog ortopedskog uloška

  • Uložak je presvučen prozračnom, antibakterijskom i antigljivičnom mikrofibrom, koja omogućava optimalnu klimu stopala,
  • podignut rub uloška podržava uzdužni svod,
  • anatomski oblikovana petna šalica osigurava pravilno stajanje,
  • ciljano rasterećenje metatrzalnog područja

Ortostep anatomska obuća, sa individualno prilagođenim ortopedskim uloškom, može biti sve što vam je potrebno, kako biste spriječili ili umanjili probleme s metatarsalgijom, žuljevima i općenito, boli u prednjem dijelu stopala.